ΜΑΓΕΙΑ

Γιατί όταν αναφερόμενοι σε ένα ηλιοβασίλεμα, μένουμε με το στόμα ανοιχτό και το αποκαλούμε «μαγεία», κι όταν μιλήσουμε για κάτι υπέροχο που μας συνέβη, το αποδίδουμε στην τύχη; Έχουμε την εντύπωση πως οι ενέργειες διαχωρίζουν;

Εμείς είναι που διαχωρίζουμε. 
Πότε επιτέλους θα πάρουμε χαμπάρι το τι γίνεται;

Τύχη, ή ατυχία, είναι η ονομασία για πράγματα που συμβαίνουν, στα οποία δεν αντιλαμβανόμαστε την συμμετοχή μας σε αυτά.

Τύχη, δεν υπάρχει. Πόσες φορές, ή με ποιον τρόπο πρέπει να ειπωθεί για να το καταλάβουμε κάποια στιγμή επιτέλους;

Όλα, μα όλα, μα ΟΛΑ, όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, είναι γιατί οι ίδιοι τα έλξαμε. Ή τα δημιουργήσαμε αν θέλετε.

Καιρός να δούμε λοιπόν λίγο πίσω τη ζωή μας, και να κοιτάξουμε, ποιος ο τρόπος μας και η θέση μας ως προς ένα γεγονός, (πριν αυτό προκληθεί,) και θα ανακαλύψουμε, ακριβώς πως, σε κάποιες καταστάσεις προκαλέσαμε την ευτυχία μας, (αρμονία), και πως, σε κάποιες άλλες, τα κάναμε μαντάρα (δυσαρμονία).

Τι νιώθαμε στο παρελθόν, ως προς το συμβάν, πριν αυτό γίνει με τον τρόπο που έγινε,;;

Οι λέξεις μας; Οι συζητήσεις μας;; Οι σκέψεις μας;

Αυτογνωσία παιδιά… Ψάξιμο του τι κάνουμε…

Υπάρχουν βέβαια και πράγματα, (όπως ένας θάνατος κοντινού μας), που θεωρούμε πως δεν έχει καμία σύνδεση σε σχέση με το τι κάναμε εμείς.

Εκ του αποτελέσματος όμως, θα διαπιστώσουμε πως ήρθε πάλι για να εξετάσουμε τον εαυτό μας. Να αναθεωρήσουμε για τις αξίες μας, τη σημαντικότητα των πραγμάτων για μας, τη δύναμη μας κλπ.

Η έλξη τέτοιων γεγονότων, κρύβεται βαθιά στο παρελθόν, οπότε δεν μπορούμε να δούμε πως, και γιατί ήρθε σε μας, (όπως και ποια η συμμετοχή μας στην έλξη τους,) αλλά μπορούμε να δούμε τι μας διδάσκουν.

Επίσης, κάποια πράγματα, είναι αποτέλεσμα έλξης ομάδας ανθρώπων, ή ακόμα και ολόκληρου έθνους…….

Γι’ αυτό λέμε «αποδοχή» σε ότι κι αν συμβαίνει, (μια και έχει ήδη συμβεί).

Γιατί η θέση μας ως προς αυτό, και τα συμπεράσματα μας, είναι που έχει την πρώτιστη σημασία, και όχι η όποια συναισθηματική πτώση μας, η οποία μας καθιστά ανίκανους για την πρόοδο μας.

Μία πρόοδο που αφορά την ουσία της πραγματικής, εσωτερικής εξέλιξης του ανθρώπου. (Που δεν έχει καμία σχέση με την επιστημονική εξέλιξη, η οποία δεν εξετάζει τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά τα φαινόμενα της φύσης ανεξάρτητα από αυτόν, και το πώς ο ίδιος τα επηρεάζει).

Η πρόοδος, έρχεται μέσω της παρατήρησης, αποκάλυψης, κατανόησης, του τι είμαστε και κάνουμε, και κατόπιν της συνειδητής μας προσπάθειας, αλλαγής ουσιαστικά, όλης της κατάστασης της ύπαρξης μας.

Όταν βλέπουμε τα πράγματα επιφανειακά, υπάρχει αυτή η βλακεία που έχουμε: Θα μας έρθει κάτι καλό; Είναι τύχη, ή ήρθε επειδή ήμασταν καλοί άνθρωποι. Αν έρθει όμως κάτι άσχημο, σκεφτόμαστε «με ελαφρά την καρδία», πως «ο Θεός τα’ χει βάλει μαζί μας»…….

Τα πάντα είναι Μαγεία.

Τα πάντα.

Κι εμείς οι ίδιοι, οι Μάγοι της ίδιας μας της ζωής.

Καλοί, ή κακοί;;;

Μια ματιά στο περιβάλλον και στον εαυτό μας, εύκολα μας δίνει σαφή απάντηση ως προς αυτό…

Γιατί οι πρώτοι που επωμιζόμαστε τα αποτελέσματα της όποιας δημιουργίας μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Είναι όλα καλά στη ζωή μας;

Είμαστε ευχαριστημένοι σε όλα τα πεδία ενδιαφερόντων μας, έχουμε αρμονικές σχέσεις με όλους στο περιβάλλον μας, και αισθανόμαστε ήρεμοι; Έχει καλώς. Ας ρίξουμε μια ματιά πως το κάνουμε αυτό. Γιατί εμείς το κάνουμε.

Μήπως όμως δεν είναι έτσι, και θέλουμε να φτιάξει σε κάτι η ζωή μας, ή σε πολλά κάτι;;;;

Ας ξεκινήσουμε τώρα. Αυτή τη στιγμή.

Το θέμα είναι, ότι είτε ερήμην μας, είτε γνωρίζοντας, οι ενέργειες που θα κινηθούν από μας, θα λειτουργήσουν με μαθηματική ακρίβεια τέτοια, ακριβώς όπως και όπου, εμείς οι ίδιοι θα τις έχουμε κατευθύνει.

Ευτυχώς βέβαια που τα «όπλα μας», που είναι γι’ αυτή τη δουλειά έχουν πλαστικές σφαίρες, (κι αυτό, μέχρι ένα συγκεκριμένο επίπεδο), γιατί φαντάζεστε να είχαν κανονικές; Φαντάζεστε;

Εδώ με «πλαστικές», και κοιτάξτε τι έχουμε κάνει σε όλα τα επίπεδα του κόσμου μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη που ζούμε. Από πού να το πιάσει κανείς…

Αφήστε που παίζει και το σενάριο κάποιοι να «χαλάνε», κι άλλοι να πολεμούν για να «διορθώνουν» από πίσω, τις όποιες καταστροφές που προκλήθηκαν από αυτούς.

«Μαγεία, είναι η πραγματικότητα των δυνάμεων που δεν κατανοούμε». 

Και γνήσιοι Μάγοι-επιστήμονες, όσοι γνωρίζουν, ακριβώς τι δημιουργούν.

Όλοι οι υπόλοιποι, ξοδεύουν δεξιά - αριστερά την ενέργεια τους, ανταποκρινόμενοι απλά στο περιβάλλον, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα του τι κάνουν.